תרומת ביצית
העלייה בגיל הנישואין בישראל והרצון ללדת ילדים בגיל מבוגר יחסית, הפכה את טיפולי תרומת הביצית להליך רפואי מבוקש מאוד בישראל. טיפולי תרומת ביצית באו במטרה לספק מענה למטופלים המתקשים להרות, וההליך אף הפך בשנת 2010 למעוגן בחוק הישראלי.
במסגרת ההליך הרפואי שואבים ביציות מתורמת, ובתנאי מעבדה מפרים אותן בתאי זרע של בן זוג או של תורם. העובר שנוצר בתהליך זה מוחזר לרחמה של המטופלת. התהליך מתבצע בבית החולים, באמצעים מעבדתיים ובהליכים המתקדמים והחדשניים ביותר, כאשר את שלביו מלווים גורמים מקצועיים - רפואיים ואמבריולוגים.
משנת 2020 אנו מבצעים את טיפולי תרומת הביציות בקליניקה ISIDA בקייב, אוקראינה. הקליניקה הנ"ל מאושרות על-ידי משרדי הבריאות הישראלי, והאוקראיני.
התורמות עוברות תהליכי בדיקה וברור מקיפים. אנו דואגים מראש לביצוע בירור מקיף של הרקע הרפואי של התורמות ושל בני משפחתם הקרובים במטרה לזהות ולגלות מראש מחלות גנטיות, מדבקות, זיהומיות או גינקולוגיות. איסוף המידע האישי אודות התורמות מאפשר את גיוס התורמות שבריאותן לא תיפגע בגלל השתתפותן בתוכנית תרומת ביצית.
התורמןת הן נשים צעירות ובריאות עד גיל 35 אימהות לפחות לילד אחד בריא.
תורמת יכולה לתרום ביציות 3 פעמים לכל היותר, בהפרש של שלושה חודשים לפחות בין כל פעם. בעיקרון התורמות הן אנונימיות. המידע הידוע על כל תורמת הינו: הגיל, גובה, משקל, צבע עיניים, צבע שיער, סוג דם ומשלח יד. ניתן להתאים למטופלים את התורמת לפי בחירתם מתוך הנתונים האלה או לפי התמונה (רק של תורמות שהיסכימו לחשוף את פניהן)
למי נדרשת לתרומת ביצית
הסיבות להפניית מטופלים לתרומת ביצית הן שונות. בין הסיבות העיקריות נוכל למצוא: כשלים שחלתיים, גיל מתקדם, טיפולי הקרנה או טיפולים כימותרפיים בעבר, מנופאוזה מוקדמת, תסמונת טרנר או מחלות אוטו-אימוניות שונות, נשים לאחר כריתת שחלות ונשים לאחר מספר רב של טיפולי הפריה שנכשלו. בנוסף, ישנן מחלות גנטיות העלולות למנוע מהאישה לעשות שימוש בביציות שלה.